Vragen? Bel ons!
085-273 36 31

Pech, Schade of Diefstal? Wat nu?

Om u zo goed en snel mogelijk van dienst te kunnen zijn wanneer u pech of schade krijgt met uw huurauto, verzoeken wij u de hieronder beschreven instructies te volgen.


Wat te doen bij pech?

Bij pech onderweg kunt u contact opnemen met het calamiteitennummer wat bij uw (merk) auto hoort. Het desbetreffende telefoonnummer kunt u vinden in de calamiteitenlijst. Welke in uw InQar Direct berijdersboekje in uw huurauto aanwezig is. U geeft dan door het kenteken, het probleem en de pechlocatie. De merkenhulpdienst of ANWB zal u dan op locatie verder helpen.


Wat te doen bij schade?

Schakel de politie in bij elke schade waarbij sprake is van persoonlijk letsel, bij grotere materiële schade en bij schade waarvan de tegenpartij niet bekend is. Het Europese Alarmnummer voor politie, brandweer en ambulance is 112;
Noteer indien mogelijk altijd de namen, adressen en telefoonnummers van getuigen;
Indien de auto niet meer rijdbaar is neemt u contact op met het calamiteitennummer wat op de calamiteitenlijst staat vermeldt.
Neem zo spoedig mogelijk telefonisch contact op met InQar Direct om reparatie en eventueel vervangend vervoer te regelen (085-27 33 631);
Stuur binnen 24 uur een aan beide zijden volledig ingevuld en ondertekend Europees schade formulier en eventuele andere relevante bescheiden naar het postadres van InQar Direct;
Kosten van schade en kosten ontstaan door niet mee gehuurde accessoires die door u zelf (met toestemming van InQar Direct) zijn aangebracht, komen voor uw eigen rekening;
 Het is niet toegestaan om gebruik te maken van de huurauto indien niet zeker is dat de situatie dit toelaat, de kosten die veroorzaakt zijn bij het doorrijden met schade worden verhaald op de bestuurder/huurder van het voertuig.


Wat te doen bij diefstal?

Bij verduistering/diefstal dient u zo snel mogelijk aangifte te doen bij de politie. Een kopie van het aangifte, een schadeaangifteformulier en de originele sleutels ontvangen wij zo snel mogelijk. Daarnaast dient u ons zo snel mogelijk op de hooogte te brengen van het voorval. U kunt hiervoor bellen met 085-27 33 631.

BOVAG Verhuurvoorwaarden

Wij verhuren personenauto's, bestelwagens en vrachtwagens aan personen die de minimale leeftijd van 18 jaar die in bezit zijn van een geldig rijbewijs, voor bestuurders onder de 21 jaar en/of bestuurders die hun rijbewijs korter als een jaar in bezit hebben geld wel een verhoogd eigenrisico bedrag van Euro 150,00 per schadegeval.

Naast een in Nederland geldig rijbewijs hebben wij nog een tweede legitimatie nodig, zoals bv. een geldig paspoort of Europees Identiteitsbewijs. Zonder dubbele legitimatie worden er geen voertuigen uitgegeven. 

Borgstelling voor personen-, bestel- en vrachtwagens kan met pin of een Creditcard (m.u.v. American Express).

Voor uw en onze veiligheid accepteren wij geen contante geldbedragen. De borg die voldaan dient te worden voor het huren van een auto is Euro 500 + huursom bij personenauto's en bedrijfsauto's. Voor specials en overige luxe voertuigen is de borg Euro 1000 + huursom. 

Het is niet toegestaan andere, dan de met name genoemde bestuurders, in een van onze wagens te laten/doen rijden. 

Al onze auto's zijn voorzien van een all-risk verzekering tezamen met een schade ongevallen en inzittende verzekering voor alle zitplaatsen in de auto. Indien u van plan bent met een wagen richting buitenland te gaan, bent u verplicht dit bij de reservering aan te geven. Wij kunnen dan nog eventueel extra verzekeringen afsluiten, èn de Groene Kaart klaar hebben liggen als u de wagen komt afhalen! Onze personen- en bestelwagens zijn in principe verzekerbaar in West Europa. Bij twijfel Bellen!

Voor alle overige Standaard Voorwaarden verwijzen wij u kortheidshalve naar de site van de Bovag. www.bovag.nl , of zie ze even in bij ons aan de balie.
Meppel
Zomerdijk 9B
7942 JR Meppel
Tel: 0522 23 7900
Zwolle
Newtonweg 1e
8013 RD Zwolle
Tel: 038 711 33 18
Assen
Zoom 8
9405 PS Assen
Tel: 0592 820250
Leeuwarden
Celsiusweg 1b
8912 AM Leeuwarden
Tel: 058 299 88 82
Copyright 2024